رفتن به محتوای اصلی
x

اعلام رتبه بندی دانشگاه های جهان توسط شانگهای

دکتر جعفر مهراد رييس مرکز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري و سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) گفت: دانشگاه ژئوژياتنگ واقع در شانگهاي چين از سال 2004 ميلادي بر اساس معيارها و شاخص هاي کاملا کمي، دانشگاه هاي جهان را رتبه بندي مي کند.
بر اساس اين رتبه بندي دانشگاه هاروارد مقام اول جهان را به دست آورده است که در بين دانشگاه هاي ايالات متحده آمريکا نيز حائز رتبه اول است. رتبه هاي دوم تا پنجم به ترتيب مربوط است به دانشگاه هاي استنفورد، انستيتو فناوري ماساچوست، دانشگاه کاليفرنيا در برکلي و دانشگاه کمبريج انگلستان. رتبه هاي 6 تا 10 متعلق است به انستيتو فناوري کاليفرنيا، دانشگاه پرينستون، دانشگاه کلمبيا، دانشگاه شيکاگو و دانشگاه آکسفورد در انگلستان.
در بين 10 دانشگاه تراز اول جهان، 2 دانشگاه يعني دانشگاه کمبريج و آکسفورد با احراز رتبه هاي 5 و 10 به کشور انگلستان و مابقي به ايالات متحده آمريکا تعلق دارند.
از قاره آسيا دانشگاه کيوتو در ژاپن حائز رتبه 26 است.
در منطقه خاور ميانه و در بين کشورهاي اسلامي دانشگاه ملک مسعود موفق به کسب رتبه اي بين 201 تا 300 شده است دو دانشگاه ديگر اين کشور که رتبه آنها در دامنه اي بين 301 تا 400 قرار دارد عبارت است از دانشگاه ملک عبدالعزيز و دانشگاه نفت و معدن ملک فهد.

 نخستين دانشگاه جمهوري اسلامي ايران که موفق به حضور در رتبه بندي شانگهاي شده است دانشگاه تهران است که در دامنه اي بين 301 تا 400 قرار دارد.از کشورهاي نوظهور علمي و در حال توسعه که رتبه اي همسان با رتبه جمهوري اسلامي ايران دارد کشور هندوستان است که انستيتو علوم هند در حالي که مقام نخست کشور هندوستان را در دست دارد در اين رتبه بندي در جايگاهي بين 301 تا 400 نشسته است. مصر سومين کشور اسلامي است که بعد از عربستان سعودي و جمهوري اسلامي ايران قرار دارد و رتبه آن در دامنه اي بين 401 تا 500 ميباشد.

دانشگاه تهران از سال 2009 موفق شده است رتبه اي درخور توجه در بين 500 دانشگاه جهان که مورد رتبه بندي نظام رتبه بندي شانگهاي مي باشد بدست آورد. دانشگاه تهران در سالهاي 2009 تا 2010 به ترتيب رتبه اي بين 402 تا 501 و 401 تا 500، در سال 2011 رتبه اي بين 301 تا 400 بدست آورد. امتياز اين دانشگاه در سال 2012 بسيار چشمگير است و در مقايسه با سالهاي اعلام شده رتبه اي بين 301 تا 400 بدست آورده است که نشان دهنده پيشرفت هاي علمي و تحقيقاتي اين دانشگاه در بين کشورهاي جهان مي باشد.

درحالي که نظام رتبه بندي شانگهاي دهمين سال رتبه بندي خود را پشت سر مي گذارد، در يک جمع بندي مي توان گفت که ده دانشگاه برتر جهان عبارتند از هاروارد، استندفورد، ام آی تی، برکلي، کمبريج، کال تک، پرينستون، کلمبيا، شيکاگو و آکسفورد.

تحت نظارت وف ایرانی