رفتن به محتوای اصلی
x

جدیدترین جزئیات تولید علم در جهان بر اساس آمار ISI اعلام شد

دکتر جعفر مهراد، رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، آخرین آمار تولید علم ایران در 5 ماه اول سال 2012 میلادی را بر اساس پایگاه ISI اعلام کرد. ایران با تولید 8201 مدرک علمی و 904/1 درصد سهم از تولید علم دنیا، جایگاه بیستم جهان را در این آمار کسب کرده است. جمهوری خلق چین با تولید 66301 مدرک جایگاه اول تولید علم جهان را داراست و 74/15 درصد از تولیدات علمی جهان را تا این زمان به خود اختصاص داده است. پس از چین به ترتیب کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، آلمان، ژاپن، فرانسه، کانادا، ایتالیا، اسپانیا و استرالیا قرار دارند.
در فاصله رتبه های 11 تا 20 کشورهای نوظهور علمی مانند کره جنوبی، هندوستان، برزیل، تایوان، ترکیه و ایران قرار دارند. ایران با تولید 8201 مدرک علمی و 904/1 درصد سهم از تولید علم دنیا جایگاه بیستم جهان را کسب کرده و جایگاه ترکیه در تولید علم طی 5 ماه اول سال میلادی هفدهم بوده است. این کشور با تولید 8858 مدرک 102/2 درصد از کل تولیدات علمی جهان را به خود اختصاص داده است.
 بعد از رتبه بیستم که به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد، در فاصله رتبه های 21 تا 25 می توان به کشورهایی مانند بلژیک، لهستان، دانمارک، اتریش و رژیم اشغالگر قدس اشاره کرد.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت در این بخش از تولیدات علمی ایران و سایر کشورهای جهان آن است که گرچه ایران در 5 ماه اول سال 2012 میلادی تنها 8021 مدرک تولید کرده، اما باید توجه داشته باشیم که میزان تولیدات علمی ایران در سال های 2006 و 2007 رقمی در حدود 8 تا 9 هزار مدرک است.
مقایسه این دو آمار نشان می دهد ایران در عرض این 5 سال بر اثر سیاست های موثر و اثربخش دولت و توجه ویژه وزارت علوم و وزارت بهداشت در تشویق دانشمندان به نشر آثار علمی بیشتر خاصه مرتبط با تولیدات علمی کاربردی گام های بزرگی برداشته که آثار این سیاست ها را در آمارهایی که ارائه شده به وضوح مشاهده می کنیم.
سرپرست پایگاه ISC خاطرنشان کرد: رقمی که بیان شد تنها بخشی از تولیدات دانشمندان و پژوهشگران ایران است که مقالات خود را در نشریات معتبر بین المللی منتشر می کنند. سهم دیگر این دانشمندان در تولید مقالات علمی به زبان فارسی است که آن نیز در نشریات علمی پژوهشی و علمی ترویجی به چاپ می رسند که محاسبه تولیدات علمی فارسی با استفاده از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) صورت می گیرد.

تحت نظارت وف ایرانی