رفتن به محتوای اصلی
x

نتایج ارزیابی وب سایت دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی کشور توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اعلام شد

به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، به علت پویائی محیط وب، این نظام هر شش ماه یکبار به روز می شود. وب سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی ایران بر اساس پنج شاخص رتبه ترافیک، قابلیت رویت، اندازه وب سایت، طراحی و تعداد فایل های علمی در سایت، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. این شاخص ها با وزن های متفاوت در فرمول طراحی شده به طور خودکار محاسبه و رتبه مراکز آموزش عالی ارائه می شود.
در روش ارزیابی نسخه جدید، به غیر از شاخص رتبه طراحی و رتبه ترافیک تغییراتی در شاخص های دیگر ایجاد شده است که به شرح زیر می باشد:
قابلیت رویت: در نسخه قبل از موتور کاوش یاهو استفاده شده بود. در این نسخه از Majestic SEO که مبتنی بر موتور کاوش گوگل است استفاده گردیده و وزن آن مانند قبل 40% است برای این شاخص پیوندهای دریافتی Backlink) و یا inLink) وب سایت مراکز آموزش عالی مبنای محاسبه می باشد:
اندازه وب سایت: اطلاعات این شاخص بر خلاف نسخه قبلی که از یاهو استخراج می شد در نسخه جدید از گوگل استفاده شده است.
تعداد فایل های علمی: در نسخه های پیشین تنها فایل های pdf موجود در وب سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی مورد محاسبه بوده است. اما در نسخه جدید علاوه بر فایل های pdf از فایل های PPt ,PPts ,docx ,doc, استفاده شده است.
ارزیابی وب سایت ها برای دانشگاهها و مراکز پژوهشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و میزان حضور آنها در محیط وب و تعاملات در این محیط را که در زمان حاضر اجتناب ناپذیر است نشان می دهد. متولیان حوزه پژوهش در مراکز آموزش عالی با مراجعه به این نظام ارزیابی به نشانی  http://websanji.ricest.ac.ir  می توانند از وضعیت وب سایت سازمانی خود نسبت به مراکز مشابه مطلع شوند و نقاط قوت و ضعف وب سایت مربوطه را در هر یک از این شاخص ها بررسی نمایند.
بر اساس این گزارش، این نظام علاوه بر ارائه رتبه هر دانشگاه یا موسسه در سطح کشور و استان، رتبه آنها را به تفکیک در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری – وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی – دانشگاههای آزاد اسلامی – دانشگاههای پیام نور –دانشگاههای علمی کاربردی- دانشگاههای غیر وابسته به وزارت علوم و موسسات پژوهشی کشور ارائه می دهد.
در حال حاضر تعداد 250 دانشگاه و موسسه پژوهشی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و در نسخه آینده این نظام رتبه بندی تعداد 530 مرکز آموزش عالی بر اساس شاخص های وب سنجی رتبه بندی خواهند شد. شایان ذکر است دسترسی به این نظام از طریق نشانی اینترنتی فوق برای همگان امکان پذیر است.
 

تحت نظارت وف ایرانی