رفتن به محتوای اصلی
x

رتبه بندی جدید دانشگاه‌های جهان از سوی پایگاه شانگهای چین

به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، دکتر مهراد سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه رتبه بندی شانگهای به علت تاکید بر تحقیقات علمی و غفلت از علوم انسانی مورد انتقاد قرار گرفته است، گفت: دانشگاه هاروارد از سال 2003 در رتبه بندی شانگهای مقام نخست را دارد.
دانشگاه‌های آمریکا در نظام رتبه بندی شانگهای که نتایج آن به تازگی منتشر است، در بین 20 دانشگاه نخست، 17 دانشگاه برتر را به خود اختصاص داده است. در بین 20 دانشگاه  برتر 3 دانشگاه در قاره اروپا قرار دارند. دانشگاه‌های کمبریج و آکسفورد به ترتیب در رتبه‌های پنجم و دهم در بریتانیا و انستیتو فناوری زوریخ در سوئیس قرار دارد.
مهراد با بیان اینکه رتبه بندی شانگهای در گذشته به علت تاکید بر تحقیقات علمی و غفلت از علوم انسانی مورد انتقاد قرار گرفته است، گفت: دانشگاه هاروارد از سال 2003 به بعد (نخستین سال رتبه بندی) پیوسته مقام نخست را در اختیار دارد. پنج دانشگاه برتر سال 2013 در این نظام رتبه بندی شامل استنفورد، برکلی و MIT در ایالات متحده است. همچنین در بین 10 دانشگاه برتر این نظام، انستیتو فناوری کالیفرنیا، پرینستون، کلمبیا و دانشگاه شیکاگو قرار دارد. جایگاه این دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته تغییر نیافته و تنها تغییر رخ داده مربوط به برکلی و MIT است.
این رتبه بندی که بیش از 1200 دانشگاه را در سطح بین‌المللی بر اساس 6 شاخص عمده ارزیابی می‌کند تنها 500 دانشگاه برتر را بر می‌گزیند. برندگان جایزه نوبل و فیلد مدال‌ها، تعداد پژوهشگران پراستناد، تعداد مقالات اعضای هیئت علمی منتشر شده در مجلات Nature & Science، مقالات نمایه شده در نمایه استنادی علوم و علوم اجتماعی در ISI و نسبت تعداد مقالات به اعضای هیئت علمی از جمله شاخص‌های انتخاب دانشگاه برتر از سوی پایگاه شانگهای است.
برترین دانشگاه‌های منطقه آسیا و اقیانوسیه، دانشگاه توکیو(رتبه21)، کیوتو(رتبه 26) در ژاپن و دانشگاه ملبورن با رتبه 56 در استرالیا است.

 

تحت نظارت وف ایرانی