رفتن به محتوای اصلی
x

تمامی پروژه های تحقیقاتی از جمله پایان نامه ها، رساله های دکتری و طرحهای تحقیقاتی اعضای هیأت علمی و دانشجويان دانشگاه که با موضوعات حساس و آزمودنی انسانی- حیوانی سروکار دارند، باید مطابق با استانداردها و موازین اخلاقی و حقوق موجود در شیوه نامه اخلاق در پژوهش به انجام برسند. بدین ترتیب، موضوعات پژوهشی مورد نظر قبل از شروع کار باید به تصویب کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه برسد وگرنه مصداق بارز تخلف پژوهشی محسوب می شود.

اخلاق در پژوهش:    https://research.iut.ac.ir/fa/dgr/3043

تخلفات پژوهشی: https://research.iut.ac.ir/fa/dgr/3039

كميته تخصصي اخلاق در كار با حيوانات آزمايشگاهي: https://research.iut.ac.ir/fa/dgr/3050

 

نکات بسیار مهم *

- به فعالیت های پژوهشی خاتمه یافته یا در حال اجرا شامل مقاله نگارش شده، رساله دکتری، پایان نامه کارشناسی ارشد و طرح پژوهشی به هیچ عنوان کد اخلاق تعلق نخواهد گرفت.

- به مقالات کد اخلاق تعلق نمی گیرد.

- زمان بررسی درخواست کد اخلاق در کمیته مربوطه از زمان دریافت درخواست (به شرط کامل بودن مدارک )حداقل دو ماه می باشد.

- در تمامی فرم ها منظور از مجری، استاد راهنماست. 

_ قبل از هر اقدامی جهت اخذ کد اخلاق به نکات ذیل توجه فرمایید:

  1. با استناد به محتوای همه دستورالعمل های ملی اخلاق در پژوهش، شروع پژوهش (به جز پژوهش های کتابخانه ای مانند پژوهش هایی که صرفاً به مرور منابع می پردازند)  قبل از دریافت مجوز کمیته اخلاق در پژوهش ممنوع است و نوعی تخلف پژوهشی محسوب می شود. 
  2. توجه داشته باشید شما با ارسال این درخواست به همه اعضای کمیته اخلاق در پژوهش بررسی کننده طرحنامه و نیز اعضای دبیرخانه و اعضای کمیته های اخلاق در پژوهش  بالادستی، مشاوران، داوران و ناظران آنها  اجازه می دهید به کلیه اطلاعات موجود در طرحنامه، پروتکل، فرم درخواست بررسی اخلاقی و نیز گزارشات بعدی پژوهش شما دسترسی داشته باشند. همچنین اجازه می دهید در هر مرحله از تحقیق و انتشار آن بر کار شما نظارت کنند و یا از شما درخواست ارسال گزارش کنند. در چنین مواردی لازم است حداکثر همکاری را با ناظرین و یا بازرسان مربوطه مبذول دارید. عدم همکاری در این زمینه تخلف پژوهشی محسوب می شود. البته روشن است مسؤولیت حفظ محرمانگی اطلاعات مربوطه بر عهده افراد و اعضای مذکور است.

  3. در نظر داشته باشید کمیته اخلاق در پژوهش می تواند در شرایطی که بیم آسیب جدی به شرکت کنندگان در پژوهش، پژوهشگران، محیط زیست، جامعه و .... برود در هر مرحله، انجام پژوهش را متوقف کنند. در چنین شرایطی کمیته اخلاق در پژوهش به صورت حضوری یا طی نامه ای با ذکر دلیل درخواست توقف مطالعه را ارسال می کند که لازم الاجراست. 

  4. شما حق دارید در صورت رد طرحنامه خود، دلایل این موضوع را به صورت مکتوب و یا حضوری از کمیته اخلاق بررسی کننده بخواهید. 

  5. در بسیاری از موارد علت طولانی شدن روند بررسی اخلاقی طرحنامه ها در کمیته اخلاق، ابهام در متن طرحنامه است. اگر چه تکمیل این فرم تا حد زیادی ابهامات را بر طرف می کند اما خواهشمندیم برای اطمینان، در توضیحات خود تلاش کنید تا به سوالات به صورت کاملاً ساده و روشن پاسخ دهید تا کمک کند تخصص هایی غیر از علوم پزشکی نیز درک بهتری از پژوهش داشته باشند.

  6. مسؤولیت اخلاقی انجام یک تحقیق و صحت اطلاعات ارسالی در مرحله اول بر عهده مجری اصلی طرح یا استاد راهنمای اول پایان نامه است و سایر اعضای تیم پژوهشی نیز در مورد تمام مراحل پژوهش مسؤول هستند. این نکته باید به اطلاع همه پژوهشگران برسد.

  7. در صورتی که هر یک از قسمت های فرم پیش رو به طرحنامه پیشنهادی شما ربطی ندارد، کافی است از پرکردن آن خودداری فرمایید یا در قسمت مربوطه قید کنید که این پرسشنامه/جدول ارتباط موضوعی با پژوهش من ندارد.

  8.  در صورتی که در تکمیل فرم با مشکل یا ابهامی مواجه شدید، می توانید از طریق کارشناس کمیته اخلاق نسبت به رفع ابهام و دریافت پاسخ سوالات خود اقدام فرمایید. همچنین اگر روند بررسی پژوهش شما بیش از زمان عادی (2 ماه) طول کشیده است، مستقیماً پیگیری نمایید. 

اطلاعات تماس کمیته به شرح زیر است:

تلفن: 33911975

پست الکترو نیک: dehghan@of.iut.ac.ir

آدرس: دانشگاه صنعتی اصفهان، ساختمان مرکزی، طبقه دوم، معاونت پژوهش و فناوری، اتاق شماره 233

 

 

 

 

 

 

تحت نظارت وف ایرانی